'JUIST'


We werden een jaar geleden via de mail benaderd door een journalist die een artikel over huizen-oppassers wilde schrijven. Ze werkte voor het blad “Juist” een maandelijkse bijlage voor abonnees van het weekblad Elsevier.

We stonden op dat moment net aan de vooravond van een oppas-klus voor kerst 2017 in Rome. Tijdens het eerste telefonische interview kwamen we overeen om daar verslag van te doen. En ook om zoveel mogelijk foto’s van het bezoek te sturen naar de fotoredactie van het blad.

Een paar maanden later kregen we keurig het tijdschrift met daarin het artikel over oppassen in de bus.

In het kopje op de voorpagina werd het artikel aangekondigd als “Gratis Wonen”.

Voor ons allesbehalve 'Juist' omschreven, want dat gaat compleet voorbij aan de essentie van het oppassen. Bovendien waren onze aangeleverde foto’s bij een andere tekst geplaatst.

Toch wel een kunst hoor, zo'n magazine in elkaar zetten.....

Ook voor kerst dit jaar zochten we een mooi oppasadres. Via onze favoriete oppassite "Trustedhousesitters" reageerden we op advertenties van Caíro tot Istanbul en van Hongarije tot aan Portugal. Tot onze grote verrassing hadden we in 1 weekend de keus uit drie adressen.

Na een paar dagen stoeien op het internet, hier en daar wat e-mail verkeer met de betreffende huiseigenaren en een aantal Skype gesprekken is onze keus uiteindelijk op Vác in Hongarije gevallen. Een klein pittoresk stadje gelegen op 25 minuten met de trein van Budapest.

We verwachten daar aan de oevers van de Donau op het juiste adres te zijn voor een fijne huisoppas met drie katten. En het juiste stel te zijn op de juiste plaats. Juist ja.

#rome #huisoppassen #katten #hongarije #vác #juist

Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us

© 2020 by Moon on the Move     André & Marie-Anne    Carekeeping Managers