Pa na Ma


Panama-City, december 2012

Het veel te kleine busje braakt zes amerikanen uit voor de deur van het hostel, annex talenschool in Panama City dat wij tijdelijk runnen. Het zijn twee volwassenen en vier puberkinderen. Ma met twee opgroeiende dochters en haar nieuwe partner met diens zoon en dochter.

Tijdens het inchecken horen we van de beide ouders hun enthousiaste plannen. Via een korte vakantie in Panama willen ze, voordat ze samen gaan wonen, elkaar beter leren kennen.

De eigenaar van het hostel heeft voor hen een 3 daagse tour geboekt naar de paradijselijke San Blas eilanden, gelegen ten oosten van het Panama kanaal. De volgende morgen om 6 uur wordt het gezelschap opgehaald door de touroperator.

Na afloop van het uitje hebben ze wederom 1 nachtje bij ons geboekt.

Drie dagen later stappen uit het door ons voor 6 personen geregelde taxi busje tot onze verbazing alleen ma met haar 2 dochters. Ze geven nauwelijks antwoord op onze vragen en gaan direct douchen en hun achtergelaten bagage inpakken.

Een kwartiertje later worden pa en zijn beide kinderen door een voor ons onbekende taxichauffeur gebracht. Ze verdwijnen zonder boe of bah met op zwaar onweer staande gezichten naar hun kamer. Ma betaalt ondertussen zwijgend haar geboekte kamer voor die nacht en verlaat direct daarna met beide bepakt en bezakte dochters het pand.

De vraag of ze elkaar beter hebben leren kennen, besluiten we wijselijk maar niet te stellen!

#PanamaCi #SanBlas #centraalamerika #taxis #carekeepers #KunaYala

Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us

© 2020 by Moon on the Move     André & Marie-Anne    Carekeeping Managers